Hrskava slaninica ovom laganom jelu daje poseban šmek
Sastojci za 6-8 osoba:
• kilogram krompira
• 400 g paradajza
• grančica svežeg bosiljka
• dva jaja
• dve kašičice senfa
• 200 ml kisele pavlake
• 200 ml majoneza
•150 g slanine
• so
• šećer
Krompir skuvajte sa ljuskom, ostavite ga da se ohladi, pa ga oljuštite i isecite na kocke. Paradajz operite pa ga takođe isecite na manje kocke i ređajte naizmenično krompir pa paradajz. Između krompira i paradajza stavite po list svežeg bosiljka, možete ga i naseckati pa posuti preko.
Preliv:
Izgnječite tvrdo kuvano žumance, dodajte dve kašičice senfa, malo soli i šećera, sipajte 200 ml kisele pavlake i 200 ml majoneza. Sve izmešajte i prelijte preko salate. Na vrh stavite parče-dva hrskavo prepečene slanine. Dobro ohladite pre služenja.
Pročitajte još
Poslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)