• 200 ml slatke pavlake
• 150 g crne čokolade
• tri jaja
• 50 g mlečne čokolade
• tri kašike šećera u prahu
• 50 g svežih malina
• dve kašičice šećera u prahu za dekoraciju
Pavlaku za kuvanje zagrejte u manjoj posudi na srednjoj temperaturi. Čokoladu izlomite na manje kocke. Kada pavlaka počne da se puši, sklonite je sa vatre i dodajte komadiće čokolade. Smešu ne mešajte, već ostavite sa strane dok se čokolada ne otopi. U međuvremenu, razdvojte žumanca od belanaca. Mikserom umutite belanca do srednje gustine. Ukoliko vam se učini da je pena isuviše gusta, dodajte kašiku šećera i ponovo umutite. Zatim, dok mutite belanca dodajte još jednune istopi. Proverite šta se dešava sa čokoladom. Verovatno se otopila, mada tako ne izgleda, pa je konačno možete promešati. Zatim umutite žumanca, dodajte ih u miks pavlake i čokolade i sve promešajte. Kada se belanca zgusnu, dodajte kašiku čokoladne mešavine da bi belanca omekšala, a vi lakše izveli naredni korak. Postepeno u belance sipajte svu čokoladu i lagano promešajte da ne biste ispustili sav vazduh iz mešavine.
Mus podelite u četiri činije za sladoled i pospite malinama. Činije pokrijte alu-folijom i odložite ih u frižider na tridesetak minuta da se smesa stegne. Ako ne možete da čekate toliko, stavite ih u zamrzivač na petnaestak minuta. Neposredno pre serviranja mus ukrasite šećerom u prahu i svežim malinama.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)