Kada kupujete suve šljive, obratite pažnju na njihov kvalitet. Treba da budu mesnate, sjajne, relativno meke i bez tragova plesni. Ukoliko kupujete industrijski zapakovane suve šljive, najbolje je da birate one koje su u providnom, dobro zavarenom pakovanju, koje će očuvati sočnost plodova, a vama omogućiti uvid u kvalitet.
Sastojci
500 g pilećih bataka
80 g dimljene slanine
200 g suvih šljiva
50 g indijskog oraha
150 g crnog luka
150 ml belog vina
1 kašika maslinovog ulja
200 g palente
400 ml pilećeg bujona
so
biber
Priprema
Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckanu dimljenu slaninu, dodati batake i propržiti sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Dodati iseckani crni luk i dinstati desetak minuta. Pred kraj dodati iseckane suve šljive i indijski orah, promešati i naliti belim vinom. Zagrejati bujon i kad proključa dodati palentu i začine pa kuvati dok se ne zgusne. Na tanjir servirati batake i pripremljenu palentu.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)