Zidne police - dekorativne i praktične

Zidne police - dekorativne i praktične

Autor: | 02/10/2015

0

Sve češći detalj u modernom uređenju prostora su zidne police, a zbog svoje praktičnosti i lake prilagodljivosti svakom delu stana, deo su svih prostorija, od predsoblja do dnevne sobe.

Zidne police osim dekorativne imaju još jednu veliku ulogu u uređenju doma: praktične su, ne zauzimaju prostor za kretanje, a prostoriju ispunjavaju toplinom. Različiti oblici i mogućnost da se prilagode skučenim mestima takođe su jedan od razloga zašto su omiljene u uređenju interijera.

Prilikom odabira vrste polica, trebalo bi da vodite računa o nekoliko stvari.

Nosivost

Prvi uslov kod odabira police je težina predmeta koje na njoj želite da odlažete. Modele sa slabijim nosačima poželjno je ispuniti ukrasnim stvarčicama, dok čvršći nosači omogućavaju odlaganje težih na policu.

Materijal

Izbor materijala treba prilagoditi prostoru, što znači, da drvene police nisu primerene za kupatilo jer u njemu ima mnogo vlage. Kombinacija metala i stakla slaže se uz ogledala i okvire prozora, a drvene police je poželjno uskladiti sa parketom i ostatkom nameštaja.

Namena

Treba razlikovati dekorativnu od praktične namene polica. Ukoliko su one samo ukras u prostoru tada možete da uzmete i jeftinije modele izrađene od iverice, ili neke u trenutno popularnim ili neobičnim oblicima koje će na zidu stvoriti efekt slike. Police izrađene od medijapana čvrste su i trajne, i najčešće se koriste u kuhinji ili u dnevnoj sobi za knjige.

Prostor možete da ukrasite i nekim neobičnim “otkačenim” policama, poput starih merdevina.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor polica