Sastojci
500 g govedine
3 čena belog luka
Pola glavice crnog luka
1 kašičica maslinovog ulja
So i biber
700 g pelata
2 kašike sitno seckanog svežeg bosiljka
3 tikvice srednje veličine
400 g rikote
450 g mocarele
2 kašike parmezana
1 jaje
Priprema
2. U međuvremenu isecite tikvice na kriške debljine 5 mm. Posolite svaku pa stavite sa strane na desetak minuta da puste vodu. Izgrilujte tikvice minut-dva sa svake strane.
3. Rernu uključite na najjače. U posebnoj posudi pomešajte rikotu, parmezan i jaje. Dno vatrostalne posude premažite maslinovim uljem. Složite prvi sloj tikvica, preko nanesite mešavinu sireva, pa pripremljeni sos sa mesom, pa nanesite nekoliko kriški mocarele. Ponavljajte proces sve dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa sosom i narendanom mocarelom i pokrijte folijom. Pecite u rerni oko 45 minuta.
Izvor: lijekovitirecepti.com
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)