Sastojci za 2-4 osobe:
• 40 g brašna
• veće jaje
• 100 ml mleka
• malo ulja, za prženje
ZA FIL:
• pakovanje hrskave aromatične pačetine od 550 g, spremne za pripremu u pećnici
• četiri oljuštena mlada crna luka
• 50 g krastavca
• 75 ml sosa na bazi šljiva ili hoisin sosa (koji je često sastavni deo pakovanja u kome se nalazi pačetina)
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih. Pačetinu izručite na pleh za pečenje i pecite oko četrdeset minuta. Za to vreme iseckajte mladi crni lik na komade veličine pet centimetara, pa ištrickajte svaki deo, potopite ga u hladnu vodu i ostavite da odstoji u frižideru. Krastavac prepolovite po dužini, uklonite semenke i fino iseckajte na štapiće. Odložite na stranu.
Izvadite pačetinu iz rerne i položite na dasku. Koristeći dve viljuške, pažljivo razdvojite meso od kostiju i fino ga iseckajte, a možete da zadržati i kožicu. Ocedite crni luk, koji se ukovrdžao. Zatim pripremite testo za palačinke.
U većoj posudi sjedinite brašno, so i jaje. Dodajte polovinu pripremljene količine mleka i dobro umutite kako bi masa bila bez grudvica. Dodajte preostalu količinu mleka i nastavite da mutite sve dok se ne formira žitka masa. Ukoliko želite, smesu možete da izručite u procesor za hranu da bi bila ujednačenija. Testo preručite u lončić.
Zagrejte teflonski tiganj, sipajte malo ulja u centralni deo, pa ga uz pomoć kuhinjskog papira razvucite po dnu posude. Izručite malu količinu testa, pa brzo raširite po celoj površini tiganja. Potrebno je da smesa bude ravnomerna i tanka. Pržite minut-dva dok ne poprimi zlatnu boju. Prevrnite palačinku, pa pržite još minut-dva, da bi i druga strana dobila zlatnu boju. Preručite u tanjir, prekrijte folijom i postarajte se da palačinke ostanu tople. Na isti način pripremite još tri palačinke od preostalog testa.
Nafilujte palačinke sa po jednom kašičicom sosa od šljiva ili hoisin sosa. Ostavite dva i po centimetra široke trake od pačetine prema središnjem delu, odozgo postavite izdanke mladog crnog luka i krastavac. Presavijte dve strane preko mesa, pa uvijte palačinke da ne bi iscurio fil. Poslužite ih kao predjelo ili lagani obrok, uz dodatak veće količine sosa.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)