8 pilećih bataka
2 kašike brašna
kašičica soli
pola kašičice bibera
pola kašičice mlevene slatke paprike
1/4 kašičice ljute mlevene paprike
25 g putera
Priprema:
1. U veću plastičnu kesu (može i kesa za zamrzivač) stavite batake i suve začine. Pored navedenih, možete dodati i neke začine po svom ukusu. Kesu zatvorite i dobro protresite kako bi se bataci uvaljali u začine.
2. U pleh stavite otopljeni puter i poređajte batake.
3. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 C oko 30-45 minuta, u zavisnosti od veličine bataka. U toku pečenja, negde na polovini, okrenite batake da se dobro ispeku s obe strane.
4. Kada se bataci ispeku, izvadite pleh iz rerne, prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako desetak minuta da bataci omekšaju. Nakon toga servirajte batake, a možete ih preliti ostatkom maslaca iz pleha u kome su se pekli.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)