Učinite svoj dom ušuškanijim sa par jesenjih detalja

Učinite svoj dom ušuškanijim sa par jesenjih detalja

Autor: | 11/10/2015

0


Nije potrebno da sve prostorije podredite aktuelnom godišnjem dobu, dovoljno je da izaberete jedan ili dva detalja, koji će dočarati toplu jesenju atmosferu.

Jesen je neiscrpna inspiracija za dekoratere, a mnoge motive možete da "preslikate" u vaš dom. Nije potrebno da sve prostorije podredite aktuelnom godišnjem dobu, dovoljno je da izaberete jedan ili dva detalja, koji će dočarati toplu jesenju atmosferu.

Dok u proleće i leto imamo potrebu za jarkim bojama, u ovom periodu želimo da se okružimo umirujućim tonovima, jer stvaraju efekat ušuškanosti. Ako se opredelite za nove zavese, prekrivače, nadstoljnjake, birajte tkanine sa zlatnim nitima, koje izgledaju raskošno i elegantno. Jastučići u zemljanim i narandžastim nijansama lepo će se uklopiti uz braon, zelenu i bež garnituru.


Posvetite zid dolasku jeseni i okačite simbolične fotografije ili nađite lep list koji je opao s drveta i uramite ga. Suvo lišće možete staviti u ukrasne providne kutije ili staklene posude i rasporediti ih po stanu - od hodnika do kuhinje, jer će u svaku prostoriju uneti toplinu. Ili, staklenu vazu napunite lešnicima i stavite veliku sveću u sredinu, a na ulazna vrata okačite venac od suvog cveća.

Prva asocijacija na jesen je drvo, pa nabavite ukrase od ovog materijala. Ne preterujte, dovoljno je da stavite grančice u zanimljive tegle ili čaše. Da biste upotpunili jesenju atmosferu i kada je miris u pitanju, dekorateri predlažu da nabavite aromu vanilu i cimeta, umesto lavande koja asocira na leto.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti