Sastojci
300 g pečuraka
2-3 glavice crnog luka
1 pakovanje tomatina ili domaćeg paradajza
0,5 l mleka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
1 pakovanje makarona
Priprema
Sojine ljuspice staviti u mlaku vodu i držati desetak minuta dok se ne nabubre, a zatim iscediti. Luk izrendati ili iseckati sitno pa prodinstati na malo ulja, zatim ubaciti izrendane pečurke i propržiti malo, da pečurke opuste vodu, a onda dodati soju. Sve zajedno krčkati dvadestak minuta, dodati začine po ukusu i povremeno ubacivati paradajz sos. Napraviti standardni bešamel sos od brašna, maslaca i mleka. Skuvati pakovanje špageta, pa polovinu ubaciti u nauljenu vatrotalasnu posudu, a preko nje polovinu sosa od paradajza, pa polovinu bešamel sosa, i ponoviti još jednom. Staviti da se peče dvadesetak minuta dok ne očvrsne malo gornji sloj.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)