Testo za raviole pripremite ranije i čuvajte ga u frižideru.
Sastojci za 4 osobe:
• 250 g brašna
• 15 cl vode
• jedan praziluk
• 200 g mlevenog svinjskog mesa
• jedno belance
• pet kašika soja-sosa
• dve kašike sirćeta
• malo mlevene paprike
• dva čena belog luka
• tri kašike suncokretovog ulja, kašičica soli
Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje, pa u njega naspite mlaku vodu. Zamesite testo, pa od njega oblikujte lopticu i odložite je da odstoji trideset minuta.
Za to vreme pripremite nadev. Operite praziluk, odsecite zeleni deo, a beli sitno iseckajte. Zagrejte kašiku ulja i, zajedno sa čenom belog luka, propržite ga pet minuta, da postane gotovo proziran.
Sklonite sa vatre i odložite na stranu, a u istom ulju tri minuta pržite mleveno meso, u koje ste dodali belance. Ostavite da se ohladi i dodajte jednu kašiku soja-sosa.
Testo razvucite oklagijom i podelite na kružne oblike prečnika osam centimetara. Na svaki stavite malo nadeva i preklopite.
Dim sum pržite na ulju, na umerenoj vatri, sklonite sa vatre i pažljivo dodajte 15 cl vode. Vratite na vatru da se kuva još pet minuta.
Prospite vodu i zapecite raviole nekoliko minuta u rerni, da poprime zlatnu boju i postanu hrskavi.
Salsu, koju ćete poslužiti sa raviolama, napravite od četiri kašike soja-sosa, sirćeta, belog luka i malo mlevene paprike.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)