Slana cigla - zdrava i lepa

Slana cigla - zdrava i lepa

Autor: | 18/10/2015

0

Sigurno ste čuli za slane sobe, prostorije u koje idu ljudi sa raznim vrstama respiratornih problema, sklonosti ka alergijama, glavoboljom ili nesanicom, ali da li znate da i vi, u svojoj kući, možete da napravite nešto slično?

Slane cigle, koje su ručno obrađene od himalajske soli, ne samo što mogu da vam poprave zdravlje, već će i da ulepšaju ambijent. Ova neobična cigla veoma je dekorativna i lako se uklapa u svaki prostor. Boja, odnosno nijansa slane cigle može da varira od gotovo bele, preko nežno ružičaste do tamno crvene.

Kristalna struktura, blago prožimanje nijansi, dubina koja se vidi kroz pojedine, prozirne komade cigle i sjaj, daju joj posebnu lepotu i eleganciju.

Slane cigle najbolje je da iskoristite da biste ulepšali deo zida dnevne ili spavaće sobe, komad nameštaja koji ćete obložiti ili iskombinovati sa ovim dekorativnim materijalom. Cena jedne slane cigle standardne veličine 20x10x5 santimetara je oko 350 dinara, a nešto manje košta ako kupite bar 100 komada. Kada se preračuna, za kvadratni metar trebaće vam bar 250 evra, pa pažljivo isplanirajte gde bi i kako mogli da upotrebite ovaj veoma specifičan građevinski materijal.

Može se dobro uklopiti u stanovima i kućama sa modernim enterijerom i idealno se slaže sa materijalima od drveta, bilo koje vrste. Spušteni plafoni, razni oblici rasvete u plafonskim ili zidnim dekoracijama od gipsa, u kombinaciji sa toplim bojama, daju intenzivan, ali prijatan osećaj.

Detalj koji nikako ne treba zaboraviti, jeste led rasveta koja se postavlja iza kompletnog zida od slane cigle, koja osim dekorativnog, ima i izuzetno blagotvoran uticaj na organizam. Takva vrsta osvetljenja može biti sasvim dovoljna, da napravi vrlo ugodnu i intimnu atmosferu.

Toplota od rasvete oslobađa negativne jone zarobljene u okviru slane cigle i tako ih svakim dahom unosimo u pluća koji se vezuju za kiseonik, absorbuju u krvotok i čiste i prečišćavaju svaki organ u telu.

Umesto cigle možete da kupite i slanu ploču, čije dimenzije su slične, samo je nešto tanja - 20x10x2,5 santimetara. Takođe može da se koristi u izgradnji ili na zidu kao dekoracija, a cena joj je nešto niža, oko 260 dinara.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još