Koh kao bakin

Koh kao bakin

20/10/2015

0


Sastojci:

5 jaja
10 kašika šećera
10 kašika griza
1l mleka
2 vanilin šećera

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer, pa mutiti još malo. Dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Ko voli, može da doda malo rendane limunove kore.

2. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.

3. Dok se koh peče, skuvati mleko dsa šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera.

4. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti