5 pilećih bataka bez kostiju
kašika maslinovog ulja
2 praziluka, isečena na kolutiće
so i biber
šolja pilećeg bujona
šolja kuvanog kestena, isečenih na četvrtine
2 kašike senfa
ulje za prženje
Priprema:
1. Piletinu posolite i pobiberite.
2. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite piletinu oko 5 minuta sa svake strane, dok ne porumeni, pa je prebacite na tanjir.
3. Smanjite temperaturu ringle i dodajte iseckan praziluk u tiganj, pa i njega začinite solju i biberom. Pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte 2 kašike bujona i varjačom promešajte i pogrebite ostatke s dna tiganja. dodajte i kuvani kesten, kao i ostatak bujona. Vratite i piletinu u tiganj. Poklopite tiganj i ostavite jelo da se kuva još 10-15 minuta. Na kraju dodajte i senf i poslužite pikantnu piletinu.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)