• dve-tri kašike biljnog ulja
• dva manja oljuštena i sitno iseckana crvena luka
• 50 g običnog brašna
• dva jaja
• 50 ml hladne supe
• kašika svetlog soja-sosa
• 100 g sitno iseckanog kineskog kupusa
• jedan manji oljušten i narendan krompir
• dva iseckana mlada crna luka
• kašičica oljuštenog i narendanog đumbira
Za prilog:
• sos Okonomiyaki ili sos HP
• majonez
Zagrejte kašiku ulja u tiganju, pa na njemu lagano pržite crveni luk pet minuta, da postane hrskav. Najbolje je da ga pržite na laganoj vatri, da ne bi izgoreo. Kada je poprimio zlatnu boju i postao hrskav, uz pomoć rupičaste kašike ga izvadite iz tiganja i ocedite na kuhinjskom papiru.
Umutite brašno sa jednim jajetom i dodajte hladnu supu i soja-sos da formirate glatko testo. Umešajte iseckani kineski kupus, narendani krompir, mladi crni luk, đumbir i tri četvrtine hrskavog proprženog crvenog luka.
U tiganju zagrejte kašiku ulja, naspite testo i nagnite tiganj kako bi se ravnomerno razlilo. Pržite na vatri srednje jačine po pet minuta
sa obe strane.
Dok se palačinka prži, drugo jaje ispržite u tiganju na malo ulja. Kada je palačinka gotova, preručite je na zagrejani tanjir, a odozgo postavite prženo jaje. Dodajte preostalu količinu hrskavog crvenog luka. Poslužite sa sosom i majonezom.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)