Pravilno kombinujte boje u prostoriji

Pravilno kombinujte boje u prostoriji

Autor: | 28/10/2015

0

Najbolje kombinacije boja za enterijer su one koje nam dolaze iz prirode. One uključuju neutralne bele, sive, braon i krem boje u kombinaciji sa jarkom more plavom, žutom ili narandžastom. Ne postoje boje koje treba izbegavati ali je važno da izaberete prave tonove koji će se uklopiti i stvoriti harmoničan i opuštajući izgled.

JESENJA PALETA

Najbolja kombinacija sa braon zidom jeste nameštaj u svetloj, neutralnoj, krem boji sa obaveznim narandžastim ili zelenim detaljima. Ovi zemljani tonovi učiniće vaš enterijer toplim i udobnim.

LETNJA PALETA

Živost i veselo raspoloženje u enterijer unosi plava boja mora u kojoj može da bude garnitura za sedenje i sunčanožuti detalji kao što su jastuci i lusteri. Prikladnija za mlađe je kombinacija neutralnih belo-sivih zidova sa nameštajem i detaljima jarke boje.

TOPLA ZIMSKA PALETA

Neutralne boje enterijera poput oker ili sive izgledaju elegantno i pružaju mogućnost isticanja atraktivnih dekora. Na primer, to bi mogla da bude neka sofa jarkocrvene boje i prirodan krem kamen na zidu uz drvenu tavanicu.

PROLEĆNA PALETA

Izaberite neutralne boje za zidove, podove i plafone poput bele, sive i krem i braon. Njih kombinujte sa smelim šarenim detaljima roza ili zelene boje. Neutralne boje su odličan izbor koji omogućava da nakon nekog vremena, bez velikih ulaganja, enterijer možete osvežiti jednostavnom zamenom detalja druge boje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor enterijer