Osam feng šui mitova u koje ne treba verovati

Osam feng šui mitova u koje ne treba verovati

01/11/2015

0


Feng šui je danas veoma popularan. Zbog velike popularnosti, puno je stereotipa i mitova. Kako možete razlikovati istinsko Feng Šui znanje od površnih informacija?

Kao i kod svake informacije - a naročito stare, potrebno je neko vreme da pronađete informacije koje su istinite i zapravo rade. Da vam pomognemo, predstavljamo vam 10 Feng Šui mitova koja će vam pomoći da primenite Feng Šui lakše.

Feng Šui - crvena boja ulaznih vrata

Da li je crvena boja vrata zaista sreća u Feng šuiju? Da, jeste, ali ne i za svaku kuću! Uspešna upotreba boja u Feng šuiju je prilično specifična, jer zavisi od mnogo faktora. U slučaju odabira najbolje boje za prednja vrata, moraćete da pogledate svoj feng šui fasadni pravac, a zatim odaberte najbolju boju za ulazna vrata.

Bambus i Fontane

Srećni bambusi i zatvorene fontane su stavke najčešće povezane sa Feng Šuijem. Obe stvari se mogu koristiti kao veoma efikasni Feng šui lekovi u različitim oblastima nečijeg doma ili kancelarije. Međutim, njihovo odsustvo (ili prisustvo) u vašem domu ne znači automatski da ćete napraviti dobar ili loš Feng šui. Postoji mnogo više rada u stvaranju prostora sa dobrom Feng šui energijom od kupovine stavke ili dve. Ovo je svakako dobar početak!

Pomerite garnituru – promenite vaš život

Zar ne bi bilo divno da pomerite kauč i odmah dobijete unapređenje? Ili preuredite svoju trpezariju i upoznate nekog posebnog Zvuči sjajno, ali nije baš tačno. Premeštanje ili preuređenja vašeg nameštaja s vremena na vreme je uvek dobra ideja jer osvežava energetski tok u vašem prostoru. Međutim, samo potez, sam po sebi, neće garantovati velike životne promene. Izvinite. Potrebno je mnogo više nego stvarati trajne promene radeći sa Feng šuijem.

Ako je vaš krevet u pogrešnom pravcu – slede nesreće

Zajedno sa popularnim mitovima lakih i čudesnih Feng šui aplikacija sledeće su one koje donose strašne i tužne nesreće. Jedna od njih je da ako je vaš krevet okrenut u pogrešnom pravcu može vam doneti sve vrste nesreće. Nije istina. Apsolutno nije istina.

Pravo bilje donosi sreću i novac

Postoji nekoliko pravila o novcu u Feng šuiju, tako da možete istražiti i videti šta je različito kod svakog od njih. Istina je da svaka živa, bujna, zdrava biljka svojom energijom donosi u izobilju kvalitetnu energiju jer kopira prirodu. A priroda je majka svih obilja. Dakle, umesto biranja po prodavnicama posebne i "prave" Feng šui biljke koja donosi novac, bolje vodite računa o biljkama koje imate; njihovo zdravlje i živa Či energija je ono što privlači izobilje i kvalitetnu energije u vašem prostoru.

Pravac šporeta je bitan za vašu kuhinju

Ako želite da kuvate, zabavite se ili samo jedete znate da postoje mnogi, elementi koji čine kuhinju funkcionalnom i atraktivnom. Feng šui, ima dosta faktora koji čine dobar Feng šui u kuhinji, a smer vašeg šporeta nije ni u top 3. Zato prestanite da brinete o lošem pravcu vaše peći i fokusirajte se na stvaranje čiste, lepe kuhinja koja govori o zdravlju i srećnim vremenima.

Cveće u spavaćoj sobi

Sveže cveće ima izuzetnu energiju (chi) i uvek donose čari i slatke mirise svakom prostoru. Kako cveće može biti loš Feng šui za vašu spavaću sobu? Kao i sa svim Feng šui principima, morate biti specifični i pogledati detalje. Ne smete se samo rukovoditi opštim pravilima. Mali buket svežeg cveća je divan Feng šui za spavaću sobu, dok ogroman šareni buket može da stvori kvalitetnu energiju koja je malo previše aktivna za spavaću sobu.

Vidljiv sat je loš Feng šui

Vreme je ne obnovljivi resurs koji ide veoma brzo, mi svi to znamo. Dakle, u tom smislu, morate biti oprezni gde želite da prikažete velike satove, samo zato što podsećaju na ovo stalno. Prikazivanje velikog sata u spavaćoj sobi nije dobar Feng šui, ali bilo gde drugde u kući - slobodno možete da stavite mnoge satove.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP hellomagazin