Igra u tami - premijera 10. novembra

Igra u tami - premijera 10. novembra

Autor: | 01/11/2015

0


Premijera domaćeg filma "Igra u tami" zakazana je za 10. novembar u Sava centru u Beogradu. "Igra u tami“ je ljubavna priča motivisana pripovetkom “ Aska i vuk” Nobelovca Ive Andrića.

Vuk (24), ogrezao u prljave poslove -trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (19) u svoje kandže, zahvljujući dobro razradjenoj mrezi seks trafikinga. Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja

Film „Igra u tami“ zasnovan je na istoimenoj predstavi autorske ekipe, koja stoji iza ovog filmskog projekta.

Ovaj film je zamišljen u dokumentarističkom „hiper-realističkom“ stilu, kojim treba da se na najubedljiviji mogući način prikaže jedna autentična priča iz naše stvarnosti.

Reditelj Jug Radivojević o filmu kaže:

- Predstava Igra u tami je imala svoj značajan pozorišni život u 4 sezone na večernjoj sceni pozorišta “Boško Buha” u Beogradu. Na ideju o snimanju filma došlo se nakon utiska da imamo predstavu koja je zapravo film – uživo. Tako smo u leto 2013. na sceni pozorišta “Boško Buha” prilagodili dekor Aleksandra Denića u filmski studio, deo eksterijera napravili na Avali i u Crnoj Gori na obali. Obzirom da je koncipirana na gotovo istinitoj priči, a umivena Andrićevom fantastikom, u samoj suštini, filmska priča je u potpunosti bila naslonjena na pozorišni rukopis i odstupanja su bila minimalna. Klaustrofobija glavnih aktera je sačuvana načinom kadriranja, kamerom iz ruke i čestim krupnim planom koji je akcentovao svaku misao i unutarnju radnju likova. Tako smo na temelju izuzetno studioznog rada u teatru nastavili da gradimo filmsku priču koja je uspela da sačuva ono najbolje iz pozorišnog rukopisa dok je novi filmski jezik unapređivao sve ono što vam pozorište kao večiti total ne dozvoljava. Naš put stvaranja predstave je bio ušuškan i uhodan, dok je rad na filmu bio vrlo neizvestan i trnovit. Baš kao i život mlade Aske pre i za vreme dramske i filmske priče. Neka naš film utiče na edukaciju mladih, neka ih i zabavi, neka probudi emocije publici i neka nas podseti na jedinstvenog Ivu Andrića i njegovu čarobnu priču o životu i smrti. Naša misao i jeste bila da u fokus priče stavimo snagu ljubavi i umetnosti koji uvek pobeđuju mržnju i smrt.


Režija: Jug Radivojević

Uloge: Viktor Savić, Tamara Dragičević, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović, Miodrag Radonjić, Srđan Maletić

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti