Poslovi koji najviše škode zdravlju

Poslovi koji najviše škode zdravlju

Autor: | 05/11/2015

0


U najrizičnija zanimanja ubrajaju se posao radiologa i poslovi u metalnoj industriji, najviše zbog izloženosti opasnim materijama koje mogu da ugroze zdravlje.

Mnogo je poslova koji su rizičniji u odnosu na ostale, a “Biznis insajder” napravio je listu najrizičnijih poslova u odnosu na vaše zdravlje.

Kao zdravstveni rizici uzeti su izlaganje zagađivačima, infekcije, zračenje, opekotine, posekotine, ubodi, vreme provedeno u sedenju jer je ustanovljeno da nedostatak fizičke aktivnosti može da skrati životni vek i druge opasnosti.

Na prvom mestu našao se posao radiologa, a opasnosti zbog kojih je taj posao najrizičniji su radijacija, opasnost od infekcije i dugi periodi sedenja. Zatim slede poslovi u metalnoj industriji koji su opasni zbog zagađivanja, opasnosti od opekotina i uboda i opšta izloženost opasnim uslovima rada. Treće mesto liste rezervisano je za osobe koje se bave balzamovanjem u mrtvačnici.

Na listi zatim slede: instalateri i serviseri liftova, tehnolozi nuklearne medicine, instalateri rashladnih uređaja, medicinske sestre, operateri u servisnim postrojenjima za naftu, gas i rudnike, operateri u hemijskim postrojenjima, medicinski tehničari i bolničari, serviseri vatrostalnih materijala, radnici na reciklaži otpada, tehnički operateri nuklearne opreme, piloti, kopiloti i avioinžinjeri, hirurški medicinski asistenti, radnici na pročišćavanju otpadnih voda, histološki tehničari, carinski inspektori, ortopedi, veterinari, anesteziolozi, stjuardese i stomatolozi.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: stres zdravlje