Podne lampe za toplinu i šmek vašeg doma

Podne lampe za toplinu i šmek vašeg doma

Autor: | 10/11/2015

0


Postoji jednostavan način da unesete toplinu i šarm u dnevnu sobu ili druge prostorije u kući - postavite jednu ili više podnih lampi. Praktične su za upotrebu, možete da ih smestite u sve delove, u uglove ili na sredinu sobe. Obično nisu masivne, pa se lako premeštaju. Ovaj detalj ne samo da osvetljava i emituje toplinu, već može dati potpuno novi šmek sobi.

Danas ih ima u svim stilovima, pa se uklapaju u svaki enterijer, od klasičnog do modernog. Jedino pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate je visina, dizajneri savetuju da lampa bude visoka najmanje metar i po, kako bi dobro obasjavala prostoriju.

Mada ih možete postaviti bilo gde, vodite računa da ne budu tamo kuda često prolazite, jer uprkos estetici, stan bi uvek trebalo da bude udoban. Uobičajena mesta su pored garniture za sedenje, sofe, stola, kreveta, na ulazu u sobu, a dobro ćete uraditi i ako ih strateški postavite tako da obasjavaju sliku na zidu, policu sa suvenirima, vajarsko delo ili komad nameštaja koji naročito želite da istaknete. Ako želite da pažnju posetilaca fokusirate na plafon ili stepenište, izaberite lampu sa fleksibilnom "glavom" i usmerite je u željenom pravcu.

Nemojte da izbegavate kombinaciju podnih i stonih lampi, a ako ih uparite sa sobnim cvećem, stvorićete impresivan efekat.

Ako su vam klasične lampe dosadile, možete da ih napravite ili redizajnirate sami, tako što ćete stalak da napravite od naslaganih knjiga ili starih cevi.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor enterijer