Pasta primavera

Pasta primavera

16/11/2015

0


Sastojci:

450 grama testenine u obliku mašnica
3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake
2 tikvice srednje veličine, isečene na trake
1 crni luk, sitno iseckan
1 žuta paprika, iseckana na trake
1 crvena paprika, iseckana na trake
2 kašike maslinovog ulja
so, kašika, biber
15 čeri paradajza, prepolovljena
3 kašike rendanog parmezana
začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija...)

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 220 stepeni.

2. U plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće.

3. Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 8 minuta. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina.

4. Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: pasta recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti