450 grama testenine u obliku mašnica
3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake
2 tikvice srednje veličine, isečene na trake
1 crni luk, sitno iseckan
1 žuta paprika, iseckana na trake
1 crvena paprika, iseckana na trake
2 kašike maslinovog ulja
so, kašika, biber
15 čeri paradajza, prepolovljena
3 kašike rendanog parmezana
začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija...)
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 220 stepeni.
2. U plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće.
3. Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 8 minuta. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
4. Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)