450 grama testenine u obliku mašnica
3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake
2 tikvice srednje veličine, isečene na trake
1 crni luk, sitno iseckan
1 žuta paprika, iseckana na trake
1 crvena paprika, iseckana na trake
2 kašike maslinovog ulja
so, kašika, biber
15 čeri paradajza, prepolovljena
3 kašike rendanog parmezana
začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija...)
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 220 stepeni.
2. U plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće.
3. Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 8 minuta. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
4. Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)