Trendovi u šminkanju za ovu zimu

Trendovi u šminkanju za ovu zimu

Autor: | 23/11/2015

0


Teatralnost i preterivanje koje vidimo na revijama poznatih dizajnera, nisu nešto što bi trebalo bukvalno prekopirati, ali su zato nepresušan izvor inspiracije. Veliki modni dizajneri već dugo nisu zaduženi za postavljanje pravila u oblačenjui, već nameći trendove i kada je u pitanju celokupan izgled – dakle i šminka.

Evo tendencija u šminkanju koje su ove zime apsolutno trendi, a viđali smo ih na revijama modne kuće Chanel, Karla Lagerfilda i drugih poznatih kreatora! U zavisnosti od situacije odlučite se za neki od ovih stilova:

Naglašene usne: besprekorno čisto lice sa minimunom rumenila, oči vrlo jednostavno definisane ajlajnerom i usne koje dolaze u prvi plan zahavaljujući jakoj boji karmina (najviše crvenoj).

Oči zavodnice: ako akcenat treba da se stavi na seksi pogled onda se biraju senke vrlo tamnih nijansi (najbolje crna ili tamno siva) dok drugi delovi lica ostaju neutralni (na usnama je dovoljan samo sjaj).

Nežna lepotica: šminka toliko blaga koja deluje kao da je uopšte nema daje senzualan i blag izgled. Puder se obavezno stapa sa prirodnim tenom, a senka na očima je svetla i jedva primetna.

Još predloga za vas:

- Tamno siva senka za oči preko gornjeg kapka u formi banane (zakrivljena na gore, zbog čega daje mačkasti izgled). Ispod obrva, malo svetle ili bele senke. Trepavice izuzetno naglašene crnom maskarom. Uz ovako našminkane oči opcija mogu biti i crvene usne ako želite intenzivan i upadljiv izgled.

- Igrajte se bojama: našminkajte oči na zabavan i originalan način. Na pokretni deo gornjeg kapka nanesite senku bordo nijanse, a na gornji deo, ispod obrva, nanesite tamno sivu. Dobićete zanimljiv i originalan efekat.

- Bordo je apsolutno trendi i kao boja karmina, jer ostavlja utisak umrljanih usana posle ispijanja crnog vina.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver / thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota šminkanje

Najnovije vesti