Predstavljamo vam recept za tradicionalni lek koji će ublažiti kašalj i otežano disanje.
Potrebno je:
7 kašika meda
500 g smeđeg šećera ili 2 šolje javorovog sirupa
500 g crvenog luka
6 šolji vode
U većem tiganju propržite smeđi šećer, pa mu dodajte iseckan luk. Kuvajte nekoliko minuta, a zatim dodajte vodu.
Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne ispari 1/3 vode, a zatim ostavite sa strane da se malo ohladi.
Iscedite limun i pomešajte njegov sok s medom, pa dodajte ohlađenom sirupu i sve dobro promešajte. Ostavite lek da prenoći, pa ga ujutro procedite i sipajte lekovitu tečnost u staklenu flašu.
Uzimajte kašiku ovog sirupa pre svakog obroka.
Slične Vesti
Pročitajte još
Seoska kuća Ivane Mihić beg je od svakog stresa i buke, bašta lepša i od kraljevske
Dom Ivane Mihić na selu poseduje i prelepu baštu
12/05/2025
Saznajte višePeče se u dubokom ulju: Ovakav doručak ne ide uz savršenu liniju, ali Ana Sević ne može da mu odoli
Recept za uštipke Ane Sević odlično je rešenje za doručak
11/05/2025
Saznajte višeSkriveni raj Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića: Zavirite u vikendicu iz snova na obali Dunava
Vikendica Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića u Čortanovcima je više od kuće
10/05/2025
Saznajte višeU ovom skromnom stanu živi Princ od Vranje, punih 20 godina je podstanar (video)
Princ od Vranje otvorio vrata svog malog, ali ušuškanog stana u Beogradu, oduševiće vas koliko je sve skromno i prelepo
09/05/2025
Saznajte višeLuz Kasal na Belgrade River Festu: Strast Mediterana pod nebom Beograda
Na luksuznoj sceni pod otvorenim nebom, uz samu obalu Save, naša najprestižnija muzička manifestacija Belgrade River Fest donosi dve večeri za pamćenje!
09/05/2025
Saznajte višeSamo u Somboru to prave! Omiljeno jelo Nikole Jokića ne služe u američkim restoranima
Omiljeno jelo Nikole Jokića nije ono što mislite
08/05/2025
Saznajte više
Komentari (0)