Čarolije plavetnila

Čarolije plavetnila

Autor: | 26/11/2015

0


Plava može biti topla ili hladna, zavisno od intenziteta koji izaberete. U stanu koji je prikazan u galeriji, plava je korišćena kao glavna tema. Smela boja plave za enterijere je trenutno veoma u trendu. U stvari, plava je po stručnjacima za feng šui boja koja je preporučljiva bezobzira da li je pitanju meka plava ili plavo-zelena, ona je gotovo prijemčiva za svaku prostoriju u kući. Plava boja je simbol mirnoće, zajedno sa opštim osećajem opuštenosti i blagostanja koji izaziva dok gledate u nju.

U ovom prebivalištu plava se tiho ušunjala u dekor. Na primer, zid u dnevnom boravku je bogato obojen kombinacijom kobaltno plavo-sive boje. To ne samo da izgleda elegantno, iako je nameštaj opušten, već modernizuje celu oblast. Što se tiče enterijera ništa nije bolje od kombinacije plavih zidova i drvenih podova. Posebno ovaj riblja kost dizajniran drveni pod, koji izgleda savršeno!

Da izbalansiraju ostatak sobe, dve stolice koje dizajnom podsećaju na 50-te godine prošlog veka, postavljene su da privuku pažnju, kao i bicikl koji atraktivno dopunje podne, zidne boje i teksture.

Još jedna boja koja daje ovom prebivalištu poseban utisak je bela i u nju je obojena radna soba. Police za knjige u potpunoj beloj sa belim i krem vazama na vrhu, predstavljaju umetnički izraz čiste estetike u svom najboljem izdanju. Različiti oblici i veličine vaza doprinose ukupnom izgledu izuzetno dobro. To je dinamičan efekat koji se savršeno uklapa sa podom i drugim nameštajem, posebno sa belim stolicama. Čitav prostor je uređen da ima jedan robustan ali prefinjen izgled.

Bela tema takođe dominira i u kuhinji. Prostorija izgleda veća zbog visokog sjaja bele na podu. Kuhinja je dekorisana pločicama visokog sjaja sa dodatnim belim akcentima. Frižider koji je urađen u dizajnu 60-tih i retro TV zajedno sa crnom kožnom foteljom visokog naslona, su fantastičan aspekt prostorije i stvarno dominiraju čitavim enterijerom. Suptilno, ali stimulativno. Bez oklevanja, crna boja vodi glavnu reč u kupatilu čiji su zidovi u boji kalaja sa detaljima u beloj. Čista elegancija.

Ova fantastična kuća spaja “teške” nijanse do savršenstva. Kobaltno plava sa čelično sivim nijansama, crna i bela, su ono što prvenstveno čine ovaj divan dekor. To je impresivno umetničko delo, u najmanju ruku.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor enterijer