Tri saveta kako da se našminkate pre fotografisanja

Tri saveta kako da se našminkate pre fotografisanja

Autor: | 28/11/2015

0


Ukoliko pripadate grupi nefotogeničnih ljudi koji na fotografijama uvek izgledaju manje atraktivno nego u stvarnosti, nemojte da brinete jer niste jedini. Ali, verujte nam na reč, svi mogu da nauče kako da bolje poziraju, odnosno kako da se pripreme za fotografisanje. Kod nas žena, greška je neretko u odabiru pogrešne šminke koja nas vizualno napravi starijima, odabiru boja koje nam ne laskaju i ostalim make up detaljima o kojima inače baš i ne razmišljamo.

Zato vam donosimo top 3 saveta kako da popravite najčešće greške koje radite prilikom šminkanja lica neposredno pre slikanja...

1. Ne stavljate previše pudera

Na fotografiji koja nije digitalno obrađena, objektiv će, zbog padanja svetlosti na lice, kožu lica uvek učiniti bleđom, pa zbog toga za fotografisanje stavljamo po nekoliko slojeva pudera koji na licu izgledaju teško. Ali, to nije najbolji izbor. Ukoliko imate velike nepravilnosti na licu, puder s jačim prekrivanjem stavite upravo na ta mesta, a na ostale delove lica stavite manje pudera kako biste izbegli izgled maske.

2. Koristite puder koji vašu kožu čini prividno vlažnom

Polumat tekstura je, za razliku od svežeg izgleda kože, puno bolja opcija za fotografisanje jer ćete na taj način izbeći da izgledate masno u licu ili da se sitne nepravilnosti, poput proširenih pora i bora, jasnije vide na fotografiji.

3. Koristite puder u kamenu ili prahu koji u sastavu ima silicijum

Svaki put kad vas neko fotografiše s blicom, a vi na svoju T zonu stavite previše pudera koji u svom sastavu ima ovaj sastojak, riskirate da na slici izgledate kao Casper, odnosno potpuno belo. Izbegavajte ga i umesto njega odaberite opciju bez silicijum dioksida.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota šminkanje