Marta Greber autorka je sjajnog bloga What Should I Eat for Breakfast, a nama je danas poslužila kao inspiracija za doručak. Neka ova nedelje bude drugačija od ostalih, a vi je započnite slasnom toplom čokoladom koja uključuje i bundevu.
Recept je u nastavku, a vi se pripremite na nešto jako fino...
Sastojci za dve šolje:
- 200g tamne čokolade
- 1 šoljica pirea od bundeve
- 1 kašika kokosovog mleka
- ¼ čajne kašičice cimeta
- 2 čajne kašičice sirupa od agave
Priprema:
Zagrejte vodu u manjoj posudi u koju ćete staviti manju posudu s izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagoreti. Za pire od bundeve prvo naseckajte bundevu na sitne komadiće i kuvajte je na pari 15 minuta. Nakon toga je usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimet. U smesu dodajte čokoladu, sirup od agave i kašiku kokosovog ulja i sve zajedno zagrejte u posudi. Autorka predlaže da na kraju dodate listiće sveže mente i servirate s mančmelov keksom.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)