Marta Greber autorka je sjajnog bloga What Should I Eat for Breakfast, a nama je danas poslužila kao inspiracija za doručak. Neka ova nedelje bude drugačija od ostalih, a vi je započnite slasnom toplom čokoladom koja uključuje i bundevu.
Recept je u nastavku, a vi se pripremite na nešto jako fino...
Sastojci za dve šolje:
- 200g tamne čokolade
- 1 šoljica pirea od bundeve
- 1 kašika kokosovog mleka
- ¼ čajne kašičice cimeta
- 2 čajne kašičice sirupa od agave
Priprema:
Zagrejte vodu u manjoj posudi u koju ćete staviti manju posudu s izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagoreti. Za pire od bundeve prvo naseckajte bundevu na sitne komadiće i kuvajte je na pari 15 minuta. Nakon toga je usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimet. U smesu dodajte čokoladu, sirup od agave i kašiku kokosovog ulja i sve zajedno zagrejte u posudi. Autorka predlaže da na kraju dodate listiće sveže mente i servirate s mančmelov keksom.
Pročitajte još
Ogromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)