Poslastica dana: Topla čokolada s bundevom

Poslastica dana: Topla čokolada s bundevom

Autor: | 06/12/2015

0

Marta Greber autorka je sjajnog bloga What Should I Eat for Breakfast, a nama je danas poslužila kao inspiracija za doručak. Neka ova nedelje bude drugačija od ostalih, a vi je započnite slasnom toplom čokoladom koja uključuje i bundevu.

Recept je u nastavku, a vi se pripremite na nešto jako fino...

Sastojci za dve šolje:

  • 200g tamne čokolade
  • 1 šoljica pirea od bundeve
  • 1 kašika kokosovog mleka
  • ¼ čajne kašičice cimeta
  • 2 čajne kašičice sirupa od agave

Priprema:

Zagrejte vodu u manjoj posudi u koju ćete staviti manju posudu s izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagoreti. Za pire od bundeve prvo naseckajte bundevu na sitne komadiće i kuvajte je na pari 15 minuta. Nakon toga je usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimet. U smesu dodajte čokoladu, sirup od agave i kašiku kokosovog ulja i sve zajedno zagrejte u posudi. Autorka predlaže da na kraju dodate listiće sveže mente i servirate s mančmelov keksom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti