Kolač sa bademima i cimetom

Kolač sa bademima i cimetom

Autor: | 09/12/2015

0

Sastojci za 8-10 osoba:

• pet jaja

• kašičica ekstrakta vanile
• 200 g kristal šećera
• 200 g mlevenih badema
• 15 g mlevenog cimeta
• 50 g listića badema

Za dekoraciju:

• šećer u prahu
• štapići cimeta tanko naseckani i listići badema

Zagrejte rernu na 180°C. Odvojte belanca od žumanaca. Potom dobro ulupajte belanca mikserom dok ne postanu sasvim čvrsta, a u drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom i ekstraktom vanile, sve dok ne postanu svetla i penasta.

U umućena žumanca postepeno dodajte mlevene bademe i cimet, vodeći računa da smesa ne izgubi na izdašnosti. Pažljivo dodajte ulupana belanca smesi od žumanaca, badema i šećera, te mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a da pri tom masa ostane vazdušasta.

Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i pospite listićima badema.

Pecite u zagrejanoj rerni 35-45 minuta. Da biste bili sigurni da je kolač gotov, utisnite štapić za ražnjiće ili čačkalicu u srednji deo kolača i ako ostane čist kada ga izvučete, kolač je gotov.

Tek kada se sasvim ohladi, izvadite ga iz kalupa za pečenje, pospite šećerom u prahu i ukrasite cimetom.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još