Sastojci za 8-10 osoba:
• pet jaja
• 200 g kristal šećera
• 200 g mlevenih badema
• 15 g mlevenog cimeta
• 50 g listića badema
Za dekoraciju:
• šećer u prahu
• štapići cimeta tanko naseckani i listići badema
Zagrejte rernu na 180°C. Odvojte belanca od žumanaca. Potom dobro ulupajte belanca mikserom dok ne postanu sasvim čvrsta, a u drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom i ekstraktom vanile, sve dok ne postanu svetla i penasta.
U umućena žumanca postepeno dodajte mlevene bademe i cimet, vodeći računa da smesa ne izgubi na izdašnosti. Pažljivo dodajte ulupana belanca smesi od žumanaca, badema i šećera, te mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a da pri tom masa ostane vazdušasta.
Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i pospite listićima badema.
Pecite u zagrejanoj rerni 35-45 minuta. Da biste bili sigurni da je kolač gotov, utisnite štapić za ražnjiće ili čačkalicu u srednji deo kolača i ako ostane čist kada ga izvučete, kolač je gotov.
Tek kada se sasvim ohladi, izvadite ga iz kalupa za pečenje, pospite šećerom u prahu i ukrasite cimetom.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)