Sastojci za 8-10 osoba:
• pet jaja
• 200 g kristal šećera
• 200 g mlevenih badema
• 15 g mlevenog cimeta
• 50 g listića badema
Za dekoraciju:
• šećer u prahu
• štapići cimeta tanko naseckani i listići badema
Zagrejte rernu na 180°C. Odvojte belanca od žumanaca. Potom dobro ulupajte belanca mikserom dok ne postanu sasvim čvrsta, a u drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom i ekstraktom vanile, sve dok ne postanu svetla i penasta.
U umućena žumanca postepeno dodajte mlevene bademe i cimet, vodeći računa da smesa ne izgubi na izdašnosti. Pažljivo dodajte ulupana belanca smesi od žumanaca, badema i šećera, te mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a da pri tom masa ostane vazdušasta.
Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i pospite listićima badema.
Pecite u zagrejanoj rerni 35-45 minuta. Da biste bili sigurni da je kolač gotov, utisnite štapić za ražnjiće ili čačkalicu u srednji deo kolača i ako ostane čist kada ga izvučete, kolač je gotov.
Tek kada se sasvim ohladi, izvadite ga iz kalupa za pečenje, pospite šećerom u prahu i ukrasite cimetom.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)