Sastojci za 4 osobe:
• tri kašike brašna
• tri kašike mlevene paprike
• 500 g junećeg mesa od plećke, isečenog na kockice
• dva luka iseckana na režnjeve
• tri čena belog luka iseckanog na režnjeve
• crvena čili paprika sitno seckana
• dve kašike paradajz pirea
• 125 ml crvenog vinskog sirćeta
• 500 ml goveđeg bujona
• konzerva seckanog paradajza (400 g)
• dva lovorova lista
• dve trake kore limuna
• kašika maslinovog ulja
• mala grudva neslanog putera
• 250 g šampinjona, obrisanih i iseckanih na kriške
• šaka iseckanog lista peršuna
• 500 g njoki
• kisela pavlaka posuta mlevenom
Zagrejte rernu na 170°C. U jednoj činiji umešajte brašno, so, sveže mleveni crni biber i kašiku mlevene paprike. Uvaljajte meso u mešavinu. Otresite višak i poređajte meso u veliku keramičku posudu sa poklopcem otpornu na toplotu. Dodajte ostatak paprike, luk,
beli luk, čili papriku, paradajz pire, sirće, bujon, seckani paradajz, list lovora i koru limuna. Ugrejte na šporetu na srednjoj temperaturi dok ne proključa, zatim poklopite i stavite u rernu na tri sata. Za kraj, zagrejte ulje i puter u tiganju na srednjoj temperaturi i pržite šampinjone oko pet minuta. Umešajte ih u gotov gulaš i poprskajte seckanim peršunom. Skuvajte njoke prema uputstvu na pakovanju i poslužite sa gulašem i kiselom pavlakom.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)