Sastojci za 6 osoba:
• 750 g jabuka
• dve kašičice fino seckanog konzerviranog đumbira
• 300 g jagoda
• 100 g neslanog putera, i malo za podmazivanje
• 250 g prosejanog brašna
• 100 g po mogućstvu čedar sira
• rendana kora jednog limuna
• 75 g krupnog smeđeg šećera
• kašika meda
Ugrejte rernu na 190°C. Oljuštite jabuke i očistite ih od semenki. Isecite ih na kriške debljine jedan centimetar i poređajte u namašćen pleh za pečenje. Poprskajte jabuke šećerom i đumbirom i ravnomerno poređajte jagode po njima.
Isecite puter na manje komadiće koje ćete staviti u posudu za mešanje zajedno sa brašnom. Mesite prstima dok smesa ne postane mrvičasta.
Zatim izmrvite sir, pravo iz frižidera, umešajte rendanu koru jednog limuna i krupni braon šećer. Lagano rasporedite izmrvljeno testo preko voća.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni trideset minuta, zatim ga izvadite, prelijte medom i vratite u rernu da se peče još pet do deset minuta, vodeći pri tom računa da sloj izmrvljenog testa ne zagori.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)