Beograd centralna tačka turistima iz Irana

Beograd centralna tačka turistima iz Irana

Autor: | 16/12/2015

0

Najveći iranski turoperater "Iran markaz internacional" namerava da Beograd pozicionira kao centralnu tačku za putovanja turista iz Irana po Jugoistočnoj Evropi, rečeno je juče na sastanku ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića sa predsednikom tog turoperatera Jakubom Gasemijem.

Kako je saopšteno iz Ljajićevog kabineta, Gasemi je rekao da će njegova agencija u martu naredne godine u Srbiju dovesti prvih 700 iranskih turista, kao i da će, ukoliko se uspostavi avionska čarter linija između Teherana i Beograda, u periodu između juna i septembra u Srbiju dolaziti redovne grupe turista iz Irana.

Dolazak predsednika "Iran markaz internacional" u Beograd rezultat je Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između dve zemlje, koji su u Teheranu prošle nedelje potpisali Ljajić i potpredsednik Irana zadužen za oblasti turizma i kulturne baštine Masud Soltanifar.

"Iran markaz internacional" sarađuje sa oko 1.700 turističkih agencija iz zemalja Evropske unije, Rusije, Kine i drugih država i godišnje realizuje pola miliona turističkih aranžmana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin
Tagovi: beograd putovanja