Kurkuma: Tajni sastojak zdrave kože

Kurkuma: Tajni sastojak zdrave kože

Autor: | 20/12/2015

0

Začin koji je nekada možda bio egzotičan danas nije nimalo teško pronaći na policama radnji - kurkuma, savršen je dodatak ishrani.

Upečatljive žute boje, koju duguje aktivnom sastojku kurkuminu, jedan je od najmoćnijih prirodnih lekova: jača probavu, obnavlja crevnu floru, normalizira menstruaciju, čisti jetru i žučni mehur, stimuliše metabolizam, deluje antibakterijski i antifungalno, a rešava i kožne probleme. Ako ste skloni razvoju upalnih procesa na licu pa ako vam koža "divlja", rešenje biste mogli da pronađete u prirodi - u savršenom napitku na bazi kurkume. Ako i nemate problema s kožom, ovaj napitak se preporučuje zbog svih ranije spomenutih beneficija, ali i kao preventivna mera protiv potencijalnih iritacija i upala na koži. Imati prekrasnu kožu l prava je sreća pa zbog toga sledite našu preporuku i napravite već danas ovaj čudesni napitak.

Da napravite ovaj napitka treba vam:

1 štapić cimeta
6 zrna kardamoma
40 grama sveže kurkume
8 šoljica mleka badema
8 kašičica agavinog sirupa ili meda

U maloj posudici umešajte cimet i kardamom s malom količinom vode. Nakon što voda provri, smanjite vatru i pustite da se lagano kuva 20 minuta. Nakon toga, pustite da se malo ohladi pa ovu začinsku tečnost u blenderu spojite s kurkumom u homogenu smesu. Procedite je i pustite da malo odstoji. Na svaku čašu mleka badema dodavaćete jednu supenu kašiku ove smese i jednu malu kašičicu zaslađivača po želji - agavinog sirupa ili meda. U slast!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock