Ledeni ukrasi za prazničnu dekoraciju doma

Ledeni ukrasi za prazničnu dekoraciju doma

Autor: | 25/12/2015

0

Prelepi ledeni ukrasi napravljeni od prirodnih materijala obradovaće ukućane kada počnu "minusi".

Ukrasi od leda se prave izuzetno lako - dovoljan je zamrzivač ili malo mašte. Međutim, iako se ledeni ukrasi lako prave, priprema traje najduže. Ukrasi se najjednostavnije prave od vode koja se sipa na tanjir u koji se ubace modlice za kolače. Da bi bili u boji, u vodu se stave tempere ili sok. Neuporedivo je lepše kada ukras ima i “dubinu”, pa izgleda poput ćilibara.

Potrebno je pripremiti kolut trake ili vrpce, kao i: borove iglice, crvene bobice, koru pomorandže sečenu na trake, loptice semena lipe, male šišarke, grančicu ruzmarina, kolutove limuna, tanke grančice... U ukrase može da se stavi sve, pa i školjkice, kamenčići ili perlice.

Najjednostavnije je kada se ukrasi prave modlama za kolače. Dovoljno je da se u dublji tanjir ubace modle i sipaju željeni ukrasi. Pritom, ne treba zaboraviti da se traka odmah postavi kako bi se ukras formirao sa njom, jer će kasnije biti izuzetno teško da se led probuši i ne polomi.

Od leda mogu da se naprave i posudice za male sveće. Mogu da se prave balonom koji se napuni vodom, ali se lepši oblik dobija uz pomoć male i veće posudice ili kinder jajeta. Obe posude se napune vodom, stave jedna u drugu, u veću sipaju ukrasi, pa se sve stavi u zamrzivač. Kada se posuda za sveću zamrzne, posude mogu da se izvade, a ukras stavi u kesu i vrati u zamrzivač dok ne počnu minusne temperature.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti