Deluje kao ukras, a jestivo je: Najbolje božićne i novogodišnje poslastice (video)

Deluje kao ukras, a jestivo je: Najbolje božićne i novogodišnje poslastice (video)

Autor: | 25/12/2015

0

Da bi atmosfera bila kompletno magična, a posebno da bi se najmlađi članovi porodice najviše radovali, morate pripremiti pregršt poslastica i đakonija koje jednostavno kao da kažu: "pojedi me", a sa druge strane vam je žao da ih pojedete koliko lepo izgledaju. Jer upravo to, vaše kulinarske poslastice će trpezu učiniti praznikom za oči i doneti deo čarolije. Sve je dozvoljeno i ništa nije preterano.

Dakle, izvadite iz vaših kuhinjskih ormarića vaše najlepše tanjire sa motivima Deda Mraza, Sneška Belića, sanki, irvasa, pahulja, zvezda i "bacite" se u kulinarsko istraživanje. Naime, na internetu imate mnoštvo tutorijala kako da napravite veoma jednostavno poslastice kojima ćete fascinirati, prvo decu, a zatim sve vaše goste koji će vam tokom praznika dolaziti u posetu. Takođe, neke od ovih poslastica mogu biti idealne za poklon.

Dovoljno je samo da kupite celofan ili iskorisite neku od starih metalnih kutija koje su vam preostale od biskvita i eto simpatičnog poklona za tili čas. Spakujte biskvite koje ste prethodno zamesili i umotajte ih u celofan, zavežite crvenu ili zlatnu mašnicu i eto divnog poklona u koji ste "ubacili" svoju ljubav. Možete takođe kutiju od keksa obložiti ukrasnim papirom, u nju položiti vaše novogodišnje keksiće ili kolače i opet dobijate unikatan dar za voljene. Pogledajte našu galeriju i raspametićete se predlozima. Jelkice, irvasi, deda mrazevi, sanke, zvezdice, srca, čizmice... Koristite marcipan, cimet ili đumbir i cela kuća će vam mirisati na prazničnu atmosferu. Nije neophodna nikakava mudrost. Napravite omiljene čokoladne bombice, ali ih samo oblikujte drugačije, dodajte smart bombonice, krem fil u boji i dobićete fenomenalnu dekoraciju. Budite kreativni i zadivićete sve goste.

Pogledajte video kako da napravite zadivljujuće ukrasne božićne kolačiće.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin