Tahiti postaje "pametno" ostrvo

Tahiti postaje "pametno" ostrvo

Autor: | 26/12/2015

0

Uprkos predivnim plažama, zamiljivim koralnim reljefima, krševitm planinama i tropskoj klimi, turizam na Tahitiju suočava se sa sve većim padom. U čemu je problem?

Sudeći prema lokalnim turističkim vlastima, jedan od razloga je nedostatak internet konekcije, odnosno visoki računi koje posetioci moraju da plate za korišćenje interneta dok se nalaze inostranstvu.

U pokušaju da podstakne razvoj turizma, Tahiti zato planira da na svakom ćošku teritorije od oko 1000 kvadratnih kilometara uvede Wi-Fi .

Jedan od najvećih problema je što većina turista uglavnom dolazi iz Kine, a Kinezi jednostavno ne mogu da žive bez interneta, mora da im bude dostupan sve vreme. Pošto na ostrvu nema konekcije, ovi ljudi će radije otići na neko drugo mesto - kaže Bilal Atar iz pakistanske kompanije "Wifigen" koja planira da umreži ostrvo.

Internet će biti dostupan u hotelima, prodavnicama, svim naseljenim krajevima ostrva, a čak će biti omogućeni i SOS pozivi za posetioce koji odluče da se popnu na planine.

Atar navodi da će u ovaj sistem takođe biti integrisano mnoštvo aplikacija zahvaljujući kojima će turisti po prispeću na aerodrom biti pozdravljeni po imenu, saznati gde se nalazi njihovo taksi vozilo, i dobiti instrukcije kako da stignu do hotela.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: ostrvo putovanja