Sastojci:
- 8 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 250 g putera
- 150 g čokolade za kuhanje
- 80 g čokolade u prahu
- 4 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice cimeta
- 5 kašika mlevenog keksa
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 pomorandže
Priprema:
1. Čokoladu izlomiti pa sjediniti sa puterom i otopiti na pari.
3. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u prahu te dodati mlevene orahe, čokoladu u prahu, kakao, cimet, sok i rendanu koru pomorandže. Potom dodati otopljenu čokoladu sa puterom i polako promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i ponovo promešati.
5. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati prašak za pecivo, a u drugi mleveni keks.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu
sa praškom za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC 45 min.
7. Pečenu koru preliti pripremljenom smesom sa mlevenim keksom i ostaviti da se stegne. Kada se kolač stegne, oblikovati ga i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)