Za testo:
- 100 g margarina
- 150 g brašna
- 25 g šećera
Za puslice:
- 4 belanceta
- 250 g šećera
- 50 g lešnika
- 50 g čokolade
Za fil:
- 3 krem šlaga
- 50 g lešnika
Priprema:
Testo:
1. Sjediniti margarin, brašno i šećer pa ručno umesiti glatko testo.
Puslice:
1. Smesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.
2. Pomoću poslastičarskog džaka od pripremljene smese oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedan lešnik a odozgo istisnuti malo šama.
3. Puslice sušiti u odškrinutoj rerni na 110 *C.
4. Zatim puslice širim delom umočiti u otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
Krem šlag od čokolade umutiti prema uputstvu sa kesice pa u njega dodati mlevene lešnike i promešati. Na pečenu podlogu naneti malo krem šlaga a odozgo utisnuti puslicu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)