Za testo:
- 100 g margarina
- 150 g brašna
- 25 g šećera
Za puslice:
- 4 belanceta
- 250 g šećera
- 50 g lešnika
- 50 g čokolade
Za fil:
- 3 krem šlaga
- 50 g lešnika
Priprema:
Testo:
1. Sjediniti margarin, brašno i šećer pa ručno umesiti glatko testo.
Puslice:
1. Smesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.
2. Pomoću poslastičarskog džaka od pripremljene smese oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedan lešnik a odozgo istisnuti malo šama.
3. Puslice sušiti u odškrinutoj rerni na 110 *C.
4. Zatim puslice širim delom umočiti u otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
Krem šlag od čokolade umutiti prema uputstvu sa kesice pa u njega dodati mlevene lešnike i promešati. Na pečenu podlogu naneti malo krem šlaga a odozgo utisnuti puslicu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)