Sastojci:
- 250 g ”pti ber” keksa
- 5 dl slatke pavlake
Za beli fil:
- 1 l mleka
- 5 kašika šećera
- 7 punih kašika griza
- 2 vanil-šećera
- 4 belanceta
Za žuti fil:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 4 žumanceta
Priprema:
Beli fil:
1. U šerpu sipati mleko, dodati 3 kašike šećera i ostaviti da proključa.
3. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom u čvrst šam pa dodati u vruć griz i polako promešati.
Žuti fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima i pudingom te sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksom. Preko njega sipati topao beli fil, poravnati i ostaviti da se stegne.
2. Zatim naneti žuti fil i ravnomerno ga rasporediti.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati preko kolača i ostaviti ga u frižideru da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)