Sastojci:
- 200 g ”pti ber” keksa
Za fil I:
- 3 kisele jabuke
- 3 banane
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašika ruma
- 100 g šećera u prahu
Za fil II:
- 1 puding od vanile
- rendana kora od 1/2 pomorandže
- 4 kašike šećera
- 5 dl mleka
- 20 g putera
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Fil I:
1. Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Sjediniti rendano voće, mlevene orahe, rum i šećer u prahu pa dobro izmešati.
Fil II:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
Finalni postupak:
1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksom. Po keksu rasporediti fil I i poravnati.
2. Preko fila od voća preliti vruć fil II i ostaviti da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko kolača.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)