Jelena Rozga otkriva tajnu svoje lepote

Jelena Rozga otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 18/01/2014

0


Od trenutka kada se pojavila na muzičkoj sceni Jelena Rozga važila je za jednu od najlepših dama na našim prostorima, a i danas, sa trideset šest godina, pleni svojim devojačkim izgledom. Atraktivna pop pevačica, koja je nedavno predstavila novi spot za pesmu „Cirkus“, čiju je ekranizaciju uradila u Beogradu, vodi računa da uvek izgleda zavodljivo. Osim odlične genetike, s godinama je naučila da je pravilan izbor kozmetičkih proizvoda veoma bitan za svaku damu, a redovni odlasci na dermatološke tretmane za nju su imperativ. Iako ne voli da mnogo eksperimentiše kozmetičkim proizvodima, Jelena je uvek spremna za promenu garderobe i vizuelnog izgleda.

Kako održavate vitku liniju?
- Pozornica je moja teretana i mesto na kome stičem fizičku kondiciju. Nastojim da pazim šta jedem, iako sam veliki gurman, nekako se uvek trudim da hrana koju unosim u organizam bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama jer to mom organizmu odgovara.

S obzirom na to da ste se odmalena bavili baletom, jeste li stekli naviku da uvek upražnjavate neku fizičku aktivnost?

- Iz sveta baleta uskočila sam u svet muzike, tako je fizička kondicija ostala. Iako su to dva različita sveta - kondicija i disciplinovanost zahtevaju oba. Na pozornici provedem gotovo dva sata pevajući i plešući i to je mislim odličan način kako ostati fit i biti u dobroj kondiciji.

Na čemu se bazira vaša ishrana?
- Mnogo volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, mnogo voća, povrća, ribe. Zimi obožavam često da jedem pečeno kestenje.

Dajete li sebi oduška da tokom praznika, jedete sve što vam dođe pod ruku?
- Bilo šta da radim, moj moto je biti umeren, ali čovek nekada mora sebi da da oduška i da se opusti. Pogotovo u ovo praznično vreme, kada se i ja opustim i prepustim svim prazničnim delicijama na trpezi.

Odlazite li redovno u spa-centre i koje usluge najčešće koristite?

- Nažalost, zbog brojnih obaveza ne stižem redovno, ali kada sam u spa-centru, nađem pravu harmoniju i balans za telo. Najdraže su mi opuštajuće masaže.

Na koji način održavate kosu?
- O mojoj kosi godinama se brine moj frizer i prijatelj Martin iz salona “Opium” u Zagrebu i njegovim rukama se bezuslovno prepuštam.

Volite li šoping u parfimerijama i vreme provedeno u razgledanju različitih proizvoda?
- Pošto sam često na putu, pogotovo na aerodromima, čest sam gost njihovih kozmetičkih prodavnica, a vreme između letova kratim upoznavajući se sa novitetima iz sveta kozmetike. Tako mi vreme proleti i često sebi kupim neki novi ruž ili lak za nokte.

Koje parfeme najviše volite?

- Godinama sam verna isključivo “Dior Hypnoticu”, to je moj miris. Miriše mi na mene.

Šta se obavezno nalazi u vašem neseseru?
- Vlažne maramice, rumenilo „Sensai“ i sjaj za usne.

Spadate u žene koje su i posle tridesete uspele da zadrže izgled devojčice, na koji način vam to polazi za rukom?
- Nisam osoba koja je opsednuta godinama i starenjem, naravno da vodim brigu o svom izgledu i nezi, ali ne bojim se starenja, ni bora, ni godina. Kada se čovek dobro oseća u svojoj koži, on ne poznaje godine, one su za njega samo puki broj, a svaka bora uspomena ne neko životno razdoblje, na neka srećna vremena ili na neke životne trenutke. Ako znate da nosite svoje godine, onda će i bore na vama biti šarmantne. Možda smo danas bombardovani trendom mladosti, ali ja vidim istinsku lepotu i u ženama zrelih godina, kao što je glumica Helen Miren.

Jesu li u vašoj familiji žene takođe mladolike?

- Mladolikost je u našim genama, jer, kada pogledam svoju mamu, i dalje vidim taj sjaj na licu i u očima. Verujem da su nam život na moru i mediteranski način života, mnogo sunca i smeha zasigurno pomogli.

Koliko je, prema vašem mišljenju, jednoj pevačici u dvadeset prvom veku potrebno da osim po glasovnim sposobnostima bude prepoznatljiva i po vizuelnom izgledu?
- Pesma je uvek bila i biće najvažnija, ali danas svojoj publici morate da ponudite ceo paket. Od izgleda, kose, šminke, odeće uvek morate da budete drugačiji, novi i sveži. To je, uostalom, i poštovanje prema publici kojoj se obraćate. Zasigurno da će i lepa pesma koju prati i lep estetski i vizuelan utisak pomoći i njenoj promociji, pa tako i ja zajedno sa svojim stilistom Matom Rončevićem uvek pronalazim neke nove ideje i inspiracije. Poslednjih meseci igramo se više nego ikada pre, a po reakcijama publike vidim da im se upravo to i sviđa.

Kakva je vaša svakodnevna rutina kada je reč o nezi lica?
- Vrlo sam disciplinovana kada je reč o preparativnoj kozmetici i održavanju nege lica i tela. Nikada nisam otišla na spavanje, a da pre toga lice nisam temeljno očistila i nanela odgovarajuću kremu. Redovno posećujem i jednu polikliniku gde stručnjaci mojoj koži uvek vrate svežinu.

Šta vam je najvažnije prilikom izbora preparata?

- S vremenom naučite šta vašoj koži odgovara i kada to pronađete držite se toga. Izuzetno mi je bitno da krema koju nanosim bude nežna i da odgovara mom tipu kože. Moja koža je jako osetljiva zato je potpuno negujem proizvodima iz kuće “Sensai”, koja mi savršeno odgovara.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?
- Trudim se da to redovno činim, i uvek kada sam u Zagrebu posetim svoju doktorku Nolu, koja mi, osim standardnih tretmana, čišćenja lica i pilinga kožu osveži i tretmanima kiseonikom.

Koristite li napredak dermatologije i imate li običaj da idete na mezoterapiju ili tretmane hijaluronom, koji su danas pravi hit među ženama?
- Koristim isključivo tretmane koji odgovaraju mojoj koži i koji nisu agresivni. Mezoterapija je jedan od tih, ali bih svakako svima preporučila i tretman sa kiseonikom, jer me to prosto preporodi.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin