Za kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 15 kašika mlevenog keksa
- 15 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 15 žumanaca
- 0,5 l mleka
- 250 g šećera u prahu
- 375 g margarina
- 5 kašika šećera
- 5 kašika gustina
- 150 g seckanih oraha
- 150 g izmrvljenog keksa
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim dodati 5 kašika mlevenog keksa i 5 kašika mlevenih oraha pa polako promešati.
Fil:
1. Sjediniti žumanaca sa 200 g šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne dobije gusti fil. Posebno umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu.
2. Sjediniti mleko, šećer i gustin pa dobro izmešati da ne ostanu grudvice. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Sjediniti fil od žumanaca i margarina sa smesom od gustina i izmiksati. Dodati seckane orahe, keks, crnu i belu čokoladu i promešati.
Finalni postupak:
Pečene kore premazati filom i naslagati ih jednu na drugu. Tortu preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)