Za koru:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
Za fil:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 žumanceta
- 100 g šećera
- 2 kašike gustina
- 2 dl mleka
- 200 g putera
- 3 dl slatke pavlake
- 300 g višanja bez koštica
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti sneg od belanaca i smesu od žumanaca, dodati brašno, gustin i promešati.
4. U plehu obloženom papirom za pečenje ispeći koru na 200 ºC. Još toplu koru uviti u vlažnu krpu.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, gustin i mleko. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati kako bi se otopila.
2. Ohlađenu smesu sjediniti sa puterom i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati čokoladnim filom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)