Za kore:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera u prahu
- 260 g mlevenih badema
Za fil I:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 60 g čokolade
- 70 g seckanih badema
- 125 g putera
Za fil II:
- 2 žumanceta
- 2 kašike gustina
- 2 kašike šećera
- 1 vanil-šećer
- 2,5 dl čokoladnog mleka
- 125 g putera
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g putera
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrsti šam.
2. Potom dodati 130 g mlevenih badema i polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečenu koru uzdužno preseći napola kako bi se dobile 2 kore. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru pa je takođe preseći napola. Ukupno treba da se dobiju četiri kore.
Fil I:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.
2. U ohlađeni fil dodati puter i umutiti mikserom. Na kraju dodati seckane bademe i promešati.
Fil II:
1. U manjoj posudi umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, gustin i 0,5 dl čokoladnog mleka.
3. U ohlađeni fil dodati puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Sjediniti fil I i fil II pa dobro izmešati.
2. Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
3. Posebno pripremiti glazuru od čokolade (čokoladu i puter otopiti na pari) te preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)