Sastojci:
- 500 g piškota
- 350 g mlevenog keksa
- 350 g alve
- 4 dl slatke pavlake
- 2 šlag fiksa
- 500 g maskarpone sira
- 3 dl mleka
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Potom dodati mleveni keks, alvu i maskarpone sir pa dobro izmešati.
3. Pripremiti odgovarajuću tacnu za tortu te na nju poslagati trećinu piškota prethodno natopljenih u mleko.
4. Piškote premazati polovinom fila i prekriti drugim redom piškota. Zatim naneti preostali fil i završiti piškotama.
5. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)