Sastojci:
- 500 g piškota
- 350 g mlevenog keksa
- 350 g alve
- 4 dl slatke pavlake
- 2 šlag fiksa
- 500 g maskarpone sira
- 3 dl mleka
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Potom dodati mleveni keks, alvu i maskarpone sir pa dobro izmešati.
3. Pripremiti odgovarajuću tacnu za tortu te na nju poslagati trećinu piškota prethodno natopljenih u mleko.
4. Piškote premazati polovinom fila i prekriti drugim redom piškota. Zatim naneti preostali fil i završiti piškotama.
5. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)