Sastojci:
- 16 piškota
- 2,5 dl mleka
- 1/2 kašičice nes kafe
- 2 žumanceta
- 150 g maskarpone sira
- 4 kašike čokoladnog likera
- 120 g šećera u prahu
- 50 g čokolade u prahu
- rendana kora od 1/2 limuna
- 2 dl slatke pavlake
- 1 šlag fiks
- 3 banane
Priprema:
1. Žumanca sjediniti sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina kremasta masa.
3. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati maskarpone sir i šlag od slatke pavlake pa promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati rendanu koru limuna, a u drugi čokoladu u prahu i čokoladni liker.
4. Umutiti mleko i nes kafu.
5. Pripremiti četiri šire staklene čaše. Piškote natopiti pripremljenom smesom od mleka te po dve staviti u svaku čašu. Preliti ih sa malo fila od limuna i prekriti kolutovima banana. Zatim naneti red piškota, preliti filom od čokolade i poslagati kolutove banana. Odozgo naneti malo preostalog fila i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)