Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 160 g margarina
- 40 g eurokrema
Za fil:
- 500 g rikota sira
- 3 dl slatke pavlake
- 160 g šećera u prahu
- 10 g želatina
- 1 dl mleka
Za preliv od kupina:
- 500 g kupina
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanil-šećera
- 2 dl vode
- 10 g želatina
Priprema:
Kora:
1. Sjediniti mleveni keks, omekšao margarin i eurokrem pa ručno izmesiti.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Sjediniti rikota sir i šećer u prahu te dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Potom ga sjediniti sa mlakim mlekom i polako promešati da se otopi.
4. Smesu od sira sjediniti sa otopljenim želatinom i ponovo promešati.
Preliv od kupina:
1. Želatin preliti sa 4 kašika hladne vode i ostavite da nabubri.
2. Sjediniti kupine, vodu, vanilšećer i šećer pa kratko prokuvati. Zatim dodati želatin i mešati dok se ne otopi. Kada se otopi, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Finalni postupak:
1. Od smese sa keksom u odgovarajućem kalupu ručno oblikovati koru.
3. Na kraju fil od sira preliti želiranom smesom od kupina i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)