Za koru:
- 4 jajeta
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 100 g šećera
Za fil I:
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 7 dl mleka
- 6 kašika šećera
- 10 g želatina u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
Za fil II:
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 6 kašika šećera
- 10 g želatina u prahu
- 2 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa sjediniti sa šamom od belanaca i promešati. Dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Od pripremljene smese u pravougaonoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 200 ºC ispeći koru.
Fil I:
2. U ohlađeni fil dodati nabubreo želatin, rendanu čokoladu i polako promešati.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile te dodati u ključalo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
2. U ohlađeni fil dodati nabubreo želatin, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
Preko piškote premazati fil I, a zatim naneti fil II i ravnomerno rasporediti. Kolač odozgo premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)