Sastojci:
- 150 g palente
- 150 g listova slanine
- 1/2 glavice manjeg karfiola
- 20 g parmezana
- 150 g šeri paradajza
- 1 kašika margarina
- 1 kašika ulja
- so
Priprema:
1. Palentu skuvati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice. U gotovu palentu dodati parmezan i promešati.
3. Pleh nauljiti pa u njega rasporediti cvetove karfiola. Preko karfiola sipati toplu palentu te poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu palentu sa karfiolom iseći na kocke 4x4 cm. Zatim svaku kocku uviti u list slanine i probosti čačkalicom prethodno dekorisanom šeri paradajzom.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)