Sastojci:
- 150 g palente
- 150 g listova slanine
- 1/2 glavice manjeg karfiola
- 20 g parmezana
- 150 g šeri paradajza
- 1 kašika margarina
- 1 kašika ulja
- so
Priprema:
1. Palentu skuvati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice. U gotovu palentu dodati parmezan i promešati.
3. Pleh nauljiti pa u njega rasporediti cvetove karfiola. Preko karfiola sipati toplu palentu te poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu palentu sa karfiolom iseći na kocke 4x4 cm. Zatim svaku kocku uviti u list slanine i probosti čačkalicom prethodno dekorisanom šeri paradajzom.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)