Slavica Ćukteraš otkriva tajnu svoje lepote

Slavica Ćukteraš otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 22/03/2014

0


Zavodljiva brineta Slavica Ćukteraš publiku je osvojila jedinstvenom harizmom, kojom zrači svaki put kada se pojavi na sceni. Energični nastupi njen su zaštitni znak, a na nedavnom putovanju u Italiju, gde je boravila sa svojim verenikom, fudbalerom Vladimirom Avramovim, sakupila je dovoljno energije za predstojeće izazove, kao i planiranje svadbenog veselja sa izabranikom. Savršena linija, koju s godinama neguje, rezultat je pažnje sa kojom prati kazaljku na vagi, a zavodljivi pogled duguje svom najjačem adutu - očima. Dvadesetdevetogodišnja pevačica ne krije da zazire od izboranog lica, otkrivajući kako neguje kožu i odlaže ubrizgavanje botoksa u lice, govori zbog čega se u poslednje vreme sve ređe odlučuje na eksperimente sa frizurama, kao i u čemu se oseća najzavodljivije. Rođena Šapčanka otkriva kada je najlepša sebi, a kada svom izabraniku.

Posvećujete li mnogo vremena svakodnevnoj nezi lica i tela?
- Ne preterujem u tome, za mene to više predstavlja rutinu. Ujutru izdvojim desetak minuta, uveče isto toliko, što mi je sasvim dovoljno da se umijem i stavim sve kreme koje su mi potrebne, svaka za svoju namenu.

Bez kog preparata za negu ne možete da zamislite nijedan dan?

- Nekoliko preparata, koji su mi neophodni da se osećam lepo i negovano, koristim svakodnevno. To su Micelarna voda, krema za lice i antirid za područje oko očiju. Svaki od njih mi je podjednako važan.

Čemu dajete prioritet: laku za nokte ili ružu?
- Između laka za nokte i ruža uvek biram lak za nokte. Usne mogu da budu namazane i ne moraju, ali smatram da su uredno sređeni i nalakirani nokti nešto najlepše što možete da vidite na ženi, i što vam ujedno mnogo govori o njoj. Volim i dobar ruž, ali lak za nokte ipak govori nešto više.

Gledate li u izlogu svoj odraz kada prolazite pored njega?
- Mogu slobodno da kažem da to radim svaki put i da ne postoji izlog pored koga prođem a da se ne okrenem i pogledam svoj odraz. To mi se toliko često dešava da ponekad i ne primetim da sam to uradila.

Šta smatrate svojim adutom kada je izgled u pitanju?

- Mislim da su to definitivno moje oči. Neobičnog su oblika, pomalo iskošene i zbog toga su upadljive pa ih zato smatram najjačim oružjem.

Bavite se poslom koji vam često ne dozvoljava da noću upražnjavate „beauty sleep“. Uspevate li to da nadoknadite preko dana i da li vodite računa da spavate najmanje osam sati dnevno?
- U proseku zaista spavam oko osam sati dnevno, to mi je veoma važno jer bez toga meni jednostavno nema dobrog dana. U poslednje vreme ležem ranije, što mi veoma prija, budim se odmornija i ornija za dan koji je preda mnom, a koji počinjem puna energije.

Da li se bolje osećate u pidžami ili u elegantnoj haljini?
- Bolje se osećam u elegantnoj haljini i mislim da je to slučaj sa svakom ženom, jer je to najlepši osećaj. Elegantna haljina dobrog kroja daje vam osećaj sigurnosti i seksipila, što svakoj ženi prija.

Ko vam je najstroži kritičar kada je reč o izgledu?

- Sam sam sebi najbolji i najstroži kritičar. Ono u čemu se najbolje osećam to najbolje i iznesem, a ko bi bolje od mene mogao da zna šta mi tog trenutka odgovara, u čemu se osećam dobro i šta mogu najbolje da iznesem. To je razlog što odevne kombinacije biram sama i tako sebi budem i najveći kritičar.

Volite li da odlazite u spa-centre i šta vam najviše prija?
- Obožavam spa i trudim se da najmanje jednom mesečno izvojim vreme za odlazak na jedno takvo mesto. To je raj za dušu, obožavma da boravim u bazenu, a masaža koja sledi za mene je nešto najlepše.

Koja vrsta vam najviše prija?
- Obožavam masaže, uživam u vremenu koje provedem opuštajući se i okrepljujući telo na taj način. Svaka masaža mi prija, ali više volim intenzivnije masaže, jer ponekad imam osećaj da me svaka koščica boli pa mi je neophodno da osetim da mi je svaka od njih pokrenuta.

Godinama imate vitku liniju. Odričete li se nekih gurmanskih užitaka zarad dobro izgleda?

- S obzirom na posao kojim se bavim, smatram da je izuzetnovažno kako izgledate i da je kilaža nešto o čemu morate da vodite računa. Ne opterećujem se time previše, ali kada vaga pokaže broj 55, za mene počinje vreme odricanja. Na sreću, sada pokazuje cifru od 51 kilograma i ja sam prezadovoljna.

Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji?
- Imam pozitivan stav o tome dokle god se praktikuje u granicama normale. Lično smatram da u zrelijim godinama botoks predstavlja odlično rešenje, kao i ostali vidovi zatezanja lica. S druge strane, nisam pristalica silikona, jer ih smatram nepotrebnim.

Šta biste na sebi promenili?
- S godinama sam naučila da volim svoje telo i ono što mi je priroda dala i moram da priznam da sam vrlo zadovoljna sobom, pa ne bih menjala apsolutno ništa.

Da li vas bore užasavaju ili smatrate da one predstavljaju odraz zrelosti?

- Mene lično bore užasavaju. Čim primetim da mi je pao tonus kože i da se pojavljuju bore, jurim kod dermatologa na piling sa kiselinama da to sredim. Tako produžavam vek licu da što kasnije odem na botoks.

Odlazite li često na tretmane kod dermatologa?
- Svake dve nedelje imam zakazan termin i to nipošto ne propuštam.

Svetlije ste puti. Da li ste zbog toga nekad imali probleme sa tenom?
- Kao mlađa imala sam probleme sa aknama, a i danas mi se periodično jave problemi sa tenom, pogotovu kada su snimanja učestala. Preterana količina šminke na licu za mene predstavlja pravu noćnu moru, imam hipersenzibilnu kožu lica i uopšte mi nije lako da se izborim sa tim.

Često ste u dosadašnjoj karijeri menjali boju kose, kao i frizuru. Razmišljate li o novoj promeni?
- Volim da se poigravam imidžom. Da imam kvalitetniju kosu, stalno bih nešto radila sa njom, ali često moram da se suzdržavam. Nedavno sam zamalo ponovo odsekla šiške, ali znam koji bi me mučni period čekao posle toga, učestalo feniranje i nameštanje frizure, a to je izuzetno teško za moju prirodno kovrdžavu kosu. N kraju sam ipak odustala od te ideje.

Šta žene ne sme sebi da dopusti kada je izgled u pitanju?
- Definitivno lice puno bora. Za mene je to neoprostivo.

Kada ste sebi najlepši?
- Kada sam srećna, namirisana i kada mi je kosa „ispeglana”. Zvuči neverovatno, ali zaista je tako.

A vašem partneru?
- Njemu sam najlepša kada se smejem!

Piše: Deana Đukić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin