Za koru:
- 4 jajeta
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 100 g šećera
- 200 g džema od malina
Za fil:
- 500 g šlaga
- kisele vode po potrebi
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g malina
- 4 dl kisele pavlake
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti umućena žumanca sa snegom od belanaca i polako promešati. Potom dodati brašno, gustin i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Sipati u njega pripremljenu smesu za koru i ravnomerno je rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša. Zatim je odviti, premazati džemom od malina i saviti u rolat.
Fil:
1. U odgovarajuću posudu sipati prašak za šlag pa postepeno dolivati kiselu vodu muteći mikserom dok se ne dobije čvrst šlag.
2. Šlag sjediniti sa kiselom pavlakom i mlevenim keksom te dobro izmešati. Na kraju dodati maline i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Rolat iseći na parčad debljine 1 cm.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prečnika 22 cm obložiti rolatima. Potom naneti pripremljeni fil od malina i prekriti ga preostalim rolatima.
3. Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)