Sastojci:
- 300 g šećera + 1 kašika
- 1 dl vode
- 250 g margarina
- 100 g mlevenog keksa
- 2 kašike čokolade u prahu
- 100 g kokosa
- 3 dl soka od pomorandže
- 1 puding od vanile
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom dodati čokoladu u prahu i mleveni keks te dobro izmešati.
3. U trećoj šerpi razmutiti sok od pomorandže sa kašikom šećera i pudingom od vanile te kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Četvrtastu tepsiju poprskati hladnom vodom pa u nju razliti topao fil od čokolade i ostaviti da se stegne. Preko njega preliti fil od kokosa i poravnati. Na kraju naneti fil od vanile.
5. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)