Domaće poznate ličnosti pokazuju svoje skrivene oaze

Domaće poznate ličnosti pokazuju svoje skrivene oaze

Autor: | 10/05/2014

0


Madlena i Filip Cepter

Impozantno carstvo Madlene i Filipa Ceptera koje su gradili poslednje tri decenije prostire se na pet kontinenata, a skladni par i njihova kćerka Ema poseduju nekoliko velepnih građevina u kojima provode vreme. Kada su u Beogradu, Cepterovi slobodno vreme provode u grandioznoj vili „Ema“ koja je sa svih strana okružena vrtovima, u Parizu je njihov dom vila u kojoj su svojevremeno živeli princ Pavle i princeza Olga, dok su bili u izgnanstvu, a jedno vreme je bila rezidencija jugoslovenskog kralja Aleksandra.
Treća nekretnina koju ova ugledna porodica poseduje nalazi se u Monte Karlu, stecištu luksuza i mestu gde samo najbogatiji i najuspešniji pojedinci mogu sebi da obezbede kvadrate za stanovanje. U vili koju su Filip i Madlena izabrali za stanovanje u Monaku navodno je boravio Rej Faruk, kralj Egipta koji je 1958. godine prognan iz te zemlje. S druge strane, svi papiri svedoče o tome da je na istom mestu mnogo vremena provodila i austrijska carica i ugarsko-hrvatska kraljica Elizabeta Bavarska, koja je bila poznata pod nadimkom Izabel Sisi.
Vrata svoje impozantne nekretnine porodica Cepter otvorila je za magazin Hello! I tom prilikom uspešni biznismen otkrio tajnu svog uspeha. U enterijeru ove građevine dominiraju crvena i zlatna boja, kojima Filip obično oprema unutrašnjost svojih privatnih aviona.
- Uvek imam potrebu za izazovima. Volim nove stvari, uživam u istraživanju nepoznatog. Baš iz tog razloga često sam zainteresovan za nove projekte - otkrio je Cepter tajnu svog dugogodišnjeg uspeha u biznisu.

Ivana i Dejan Bodiroga

Nekada najuspešniji košarkaš Evrope Dejan Bodiroga, posle petnaest godina sjajne karijere otišao je u sportsku penziju i sa suprugom Ivanom i sinom Nikolom vratio se u Beograd, a srećna porodica odlučila je i da svoju oazu sagradi i na Crnogorskom primoriju gde uživaju tokom leta. Njihova luksuzna kuća nalazi se u Bokokotorskom zalivu, nadomak tivatskog aerodroma.
Na samom vrhu poseda, koji se prostire na nekoliko hiljada kvadratnih metara, smeštena je vila koja svojim spoljnim izgledom podseća na zdanja sa juga Sardinije, jer je par tokom gradnje koristio iskustva italijanskih majstora. Izgrađena od kamena, sa terasama koje se pružaju duž svakog od tri nivoa kuće, vila je belim kaskadnim zidom odvojena je od ostalih kuća, pa domaćinima pruža potpunu privatnost.

- Najvažnije mi je bilo da pronađem lep plac koji ima izlaz na more i koji je dovoljno velik da pruži sve pogodnosti koje su potrebne mojoj porodici. Ovo mesto je upravo ono što smo želeli. Kad sam kupio plac, na njemu se nalazila kuća u izgradnji i stari mlin. Kuću smo detaljno rekonstruisali, a mlin zadržli. Uveče, s prvim mrakom, uključimo osvetljenje koje smo instalirali duž kamenih zidova mlina, i tada on poprima nestvarni izgled, poput starog zamka - rekao je Bodiroga 2008. godine za „Hello!“ kada je otvorio vrata svog luksuznog doma.

Nameštaj za luksuzno odmaralište slavnog košarkaša i njegove porodice izrađen je po meri u minimalističkom stilu, dok je veći deo enterijera pokriven italijanskim mermerom.

Veselin Jevrosimović

Predsednik kompanije „Komtrejd“, Veselin Jevrosimović, u vojvođanskom mestu Perlez stvorio je svoju oazu mira gde se rado „sklanja“ od gradske vreve, a savremena tehnologija mu pomaže da upravo na ovom mestu može da obavlja većinu svojih poslovnih obaveza. Bajkoviti salaš nekada je pripadao jednoj uglednoj porodici iz ovog mesta, a sadašnji vlasnik imanja prepustio je rekonstrukciju svog doma našem poznatom fotografu Petru Vujaniću. koji je osmislio čitav enterijer i eksterijer. Imanje sada ima centralnu kuću, tri čardaka, kulu, bazen, streljanu u bašti i mini spa-centar. U centralnoj kući se nalazi trpezarija, spavaće sobe, tavan, muška soba, i prostorija za odmor i razonodu. Od druge kuće napravljen je mini spa-centar. Na salašu postoje tri čardaka, svaki je zasebna celina za sebe i služe za odmor.

- Od malih nogu volim prirodu, odrastao sam na selu. Nažalost, moje selo Mali Borak više ne postoji, nestalo je zbog širenja površinskih kopova rudarskog basena. Time je na neki način otkinut deo mene. Ovaj salaš je koliko-toliko kompenzacija za moj rodni kraj. Iako je to u suštini nemoguće, jer mesto mog detinjstva ima posebnu emociju u mom srcu, a Perlez je „biser“ srpske prirode. Šteta je što malo ljudi zna za Perlez i Carsku baru - rekao je Jevrosimović pre dve godine kada je za magazin „Hello!“ otvorio vrata svog bajkovitog imanja.

Elena i Jugoslav Karić

Dizajnerka enterijera Elena sa suprugom Jugoslavom i sinovima Matijom i Simonom živi u raskošnom domu koji zadovoljava sve njihove potrebe za komforom i luksuzom, dok njen najstariji Luka već nekoliko godina u Njujorku i bavi se glumom. U velelepnoj vili na Dedinju, koja se prostire na hiljadu kvadratnih metara, vešto su kombinovani moderni i elementi baroka, sa toplim bojama i prirodnim materijalima. Ljubav prema antikvitetima uočljiva je na svakom koraku u njenom životnom prostoru. Kada je reč o izboru nameštaja za jednu od najlepših vila u Beogradu, Elena je mnoge stvari sama dizajnirala, kao i lampe i vitraže, dok su neki komadi nameštaja kupljeni u prestižnim svetskim prodavnicama.

- Odrastala sam u porodici u kojoj je visokoestetizovan životni prostor mnogo bitniji od toga kakav automobil voziš ili kako se oblačiš. Deda mi je bio diplomata, a moja baka je još sedamdesetih, kada sam se rodila, imala draperije, cipelarnik, orman za šešire. Postavljanje stola za obed takođe je bio ritual. I, naravno, jeli smo sa knjigama ispod miške, koje nisu smele da ispadnu, dok nismo naučile da kao male dame jedemo ruku pripijenih uz telo. Tada mi se to činilo kao teško zlostavljanje, ali danas znam da se svaka različitost od drugih meri vremenom i trudom koje je u vas uložila vaša porodica - rekla je Elena 2008. godine za „Hello!“ kada je prvi put predstavila svoj dom javnosti.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti